Bokföring och redovisning!

accountingPå den här sidan kommer du att hitta information om det mesta som har att göra med bokföring, redovisning och revision att göra. Du kommer hitta matnyttig information om att starta och driva företag – med en ekonomisk och praktisk vinkel – och du kommer kunna tillgodogöra dig massvis med smarta tips som kommer att underlätta för både dig som privatperson och företagare.

I varje verksamhet är ekonomin grundstommen, och det är oerhört viktigt att man har koll på den innan man bestämmer sig för att starta ett nytt företag. På samma sätt är det viktigt att hela tiden upprätthålla god struktur på den ekonomiska administrationen i företaget när det väl är igång. Och medan detta kräver goda grundkunskaper så är lagar, regler och bestämmelser kring ekonomi som rör företag någonting som är under ständig rörelse och förändring, och alltid ett föremål för diskussion i vårt lands beslutande organ.

Som företagare har du dels ett övergripande ansvar att följa landets lagar och regler, och dels en skyldighet mot dig själv och den egna verksamheten att ha koll på ekonomin.

Så, om du klickar dig fram mellan flikarna kommer du förhoppningsvis lära dig både ett och annat om ekonomi och hur den ska skötas både i företag och för privatpersoner, och vi hoppas kunna inspirera dig och väcka ditt intresse för just detta. Med lite tur är du snart redo att dra igång din egen verksamhet och själv sköta både bokföring och redovisning, och förhoppningsvis är du beredd att göra så med vetskapen om att det faktiskt inte är så svårt som man kan tro!